Följ med till trendiga matstaden Bilbao!

Unikt tillfälle 4-8 oktober med Aftonbladet Resa och GoSlow Travel

1 av 8
RESA

Följ med oss på en livsnjutar-resa till Bilbao, den tidigare sotiga industristaden som förvandlats till en toppdesignad europeisk kulturstad.

Byggt i glas och titan med en futuristisk fasad lockar Guggenheim-museet folk från hela världen.

Men det nya baskiska köket är nästan lika berömt som museet. Fina råvaror finns det gott om och kokkonstens fana hålls högt. Baskernas lokala tapas, så kallade pintxos, är ofta små ätbara mästerverk.

På vår resa får vi lära oss mer om dessa delikatesser och tillsammans lagar vi baskisk mat. Vi hinner också med en skön stadsrundtur på cykel och åker längs Biscayas kärva kust till den charmiga fiskebyn Getaria, där det väntar vinprovning.

Naturligtvis gör vi också som invånarna själva. Vi txikitear, det vill säga botaniserar bland de godaste tapasbarerna i Bilbao till ett glas txakoli-vin eller två.

Resan går den 4-8 oktober 2014.

Pris: 12500 kr i delat dubbelrum.

Obs! Begränsat antal platser.

BOKA Läs mer om resan & boka här

FAKTA

Resan till Bilbao 4-8 oktober 2014

Pris: 12500 kr per person i delat dubbelrum. Enkelrum mot tillägg.

Allt detta ingår:

Flyg tur och retur Stockholm/Köpenhamn-Bilbao.

Transfer tur och retur flygplats-hotell.

Fyra nätter på 4-stjärnigt hotell inklusive frukost.

Matlagningskurs (pintxos) inklusive middag med vin.

Cykelsightseeing med guide.

Utflykt till kusten inklusive vingårdsbesök.

Entré till Guggenheim-museet.

Två middagar på lokala restauranger.

Svensk färdledare från GoSlow Travel.

Medarbetare från Aftonbladet Resa följer med.

BOKA Läs mer om resan & boka här

ARTIKELN HANDLAR OM