Norwegian betalar fler passagerare

RESA

Norwegian har nu valt att betala fem av tolv resenärer som har stämt flygbolaget för förseningar på långdistanslinjerna.

Men det betyder inte att andra passagerare som befann sig på samma flyg får ersättning.

Norwegian har dömts att betala passagerare i två nya fall, efter att flygbolaget gått med på detta, skriver Expressen. Totalt har Norwegian nu gått med på att betala i fem av tolv fall.

Norwegian har stämts av företaget Travelright i Attunda tingsrätt i tolv fall, som enligt advokaten Stephan Eriksson som företräder passagerarna är tänkta att vara pilotfall. Travelright företräder ytterligare 186 passagerare som har rest med samma flyg som de fem som nu har fått ersättning. Stephan Eriksson funderar nu på att lämna in en stämning till tingsrätten som inkluderar samtliga krav.

"Inte prejudicerande"

I de fall där Norwegian betalar går flygbolaget inte med på att det inte rörde sig om extraordinära omständigheter, och vill inte heller att domarna ska vara prejudicerande.

”Vi har informerat rätten om att det här inte innebär att vi anser att det här tekniska felet är innanför vår kontroll och att det inte innebär att alla fall ska behandlas lika. Bara för att man har varit på samma flyg så innebär inte det att alla ärenden är identiska", skrev Charlotte Holmbergh Jacobsson, informationschef på Norwegian, i en kommentar till TT i tisdags angående de tre tidigare fallen.

TT