15 galna lagar du bör följa på resan

Foto: Thinkstockphotos
Släck lampan! Och dra inte fram schackspelet.
RESA

Att inte slåss, stjäla eller kapa ett flygplan är lagar de flesta är bekanta med. Men är du ute på resa kan det bli knivigare med att följa regelverket, då en del – minst sagt – suspekta grejer letat sig i in lagböckerna.

1. I Kanada måste en av fem låtar som spelas på radio ha en kanadensisk artist. Toppen – om man älskar Justin Bieber.

2. Planerar du en skidresa till Iran? 2010 införde regeringen restriktioner för mäns frisyrer: hästsvans, för spretiga och hockeyfrilla är stora no-no's.

3. I Florida är det olagligt att fisa på en offentlig plats efter klockan 18 på en torsdag.

4. I Dubai bör du inte ägna dig åt ömhetsbetygelser, såvida du inte vill riskera att hamna i fängelse. En oskyldig puss på kinden kan resultera i tio dagar bakom galler. Är du dessutom berusad vid tillfället, blir straffet ännu längre – upp till ett år.

5. Det är oklart varför, men i Estland är det förbjudet att spela schack samtidigt som man har sex. Schack matt på den, alltså.

6. Sex on the beach må låta trevligt, men undvik det om du är i Spanien där det är olagligt.

7. Sverige plockar en plats på listan! Visste du att är olagligt att fotas spritt språngande naken i fotoautomat?

8. I Ungerns huvudstad Budapest är det inte tillåtet att ha sex med lampan tänd. Varför? Kanske för att spara elektricitet, eller för att inte reta upp grannarna.

9. Choklad och överraskningar i kombination uppskattas inte i USA där de populära Kinder-äggen är olagliga. Anledningen är kvävningsrisken som kan finnas med de medföljande leksakerna.

10. Fyll upp bilen rejält innan du tar dig en tur på tyska autobahn, det är förbjudet att få bensinstopp liksom att gå längs vägen.

11. Filippinernas huvudstad Manilla lackade ur rejält på skådespelerskan Claire Danes i slutet av 90-talet efter att hon berättat om sina, negativa, upplevelser av staden när hon var där på filminspelning. Ett tag förbjöds därför alla filmer hon medverkade i.

12. I Kina är filmer och tv-shower som inkluderar tidsresor olagliga.

13. I Frankrike är dockor med världens sötaste utomjording, E.T., olagliga. Där är det nämligen förbjudet att sälja dockor som inte har mänskliga ansikten.

14. England har en del intressanta lagar, en av de mer udda är bestämmelsen att en kvinnlig säljare får vara topless, men bara om hon säljer tropiska fiskar.

15. Egypten får du inte spela för hög musik i din egen bil, då kan du få böter för att du är för egoistisk – andra som hör musiken kanske inte uppskattar din smak.

Gillade du texten och vill få mer av samma vara? Gilla Aftonbladet Resa på Facebook för mer inspiration och nyheter!

ARTIKELN HANDLAR OM