DiCaprios lyxiga bygge i Karibien

Foto: Luxurylivingint.com och AP
Leonardo DiCaprios egen ö ligger i Belize i Centralamerika.
RESA

Hollywoodstjärnan Leonardo DiCaprio har ett nytt jätteprojekt på gång.

Han har köpt en obebodd ö utanför Belize i Centralamerika.

Där tänker DiCaprio och hans affärspartner bygga 68 lyxiga semestervillor.

Hela anläggningen ska bli så ekovänlig som möjligt. En av åtgärderna: plastflaskor blir bannlysta.

Blackadore Caye heter ön som filmstjärnan köpte för ett tiotal år sedan.

Då var den vackert belägna ön i miserabelt skick. Fiskare hade huggit ned mangroveträden, hotell på fastlandet hade plundrat ön på dess palmer för egna planteringar och stranderosionen var och är fortfarande omfattande.

Allt detta tänker DiCaprio och hans affärspartner Paul Scialla ändra på, enligt New York Times.

Samtliga villor ska ha det senaste i ekovänlig utrustning och där målsättningen är att de ska vara en del i det naturliga kretsloppet.

Pris: Från 43 miljoner kr

Plastflaskor blir till exempel förbjudna på ön och samtliga gäster får en lektion i ”ekomedvetande” redan vid ankomsten.

48 av de 68 villorna på den 420000 kvadratmeter stora ön kommer att vara till salu med prislappar från 43 miljoner till 130 miljoner kronor.

Från Belize internationella flygplats tar det 45 minuter med båt för att nå ön och från den närmaste staden San Pedro på fastlandet bara en kvart.

”Blackadore Caye, a Restorative Island” (”en återställd ö”) är arbetsnamnet på ön där nu palmer och mangroveträd ska återplanteras.

”Förändrar världen”

Gästvillorna kommer att byggas på en gigantisk plattform som sträcker sig både över det omgivande havsvattnet och marken på ön.

2018 ska jättebygget stå klart för de första gästerna på ön som tillhör det Belize den inbitne dykentusiasten Leonardo DiCaprio förälskade sig i redan under sitt första besök 2005.

Till New York Times säger han:

– Vårt fokus är att göra något som förändrar världen. Jag kunde inte rest till Belize och byggt på en ö och gjort något som detta om det inte var för att göra något banbrytande inom miljörörelsen.

Gillade du texten och vill få mer av samma vara? Gilla Aftonbladet Resa på Facebook för mer inspiration och nyheter!