Kolla in baren – 400 meter rakt ut i havet

Uppbyggd av drivved och palmblad i Karibien

1 av 6 | Foto: Youtube/Romancing The Beach
20 minuter med båt från Jamaicas kust står Floyd's Pelican Bar uppställd på styltor i havet.
RESA

Är du ute efter en annorlunda bar på semesterresan i Karibien?

Då kanske detta är någonting för dig.

Floyd's Pelican Bar – som ligger 400 meter ut i havet och är uppbyggd på palmblad och drivved.

Ladda ner reseguiden till Jamaica här

Några hundra meter ute till havs i Parottee Bay utanför Jamaicas södra kust står en ranglig bar uppställd på några styltor på en sanddyna. Det är Floyds Pelican Bar och hit kommer man enbart med båt. Baren är känd för sina romdrinkar och den är helt och hållet byggd av drivved. Sittandes på bryggan utanför kan man skymta såväl stingrockor som delfiner – för att inte tala om pelikanerna som har gett baren sitt namn.

Perfekt för avslappning

Här kan du bada, äta lunch, dricka drinkar eller bara ligga och sola. En perfekt utflykt för den som bara vill komma bort och ha det skönt. Sanddynan som baren är uppbyggd på gör att vattnet är midjehögt för den som känner för ett dopp mellan drinkarna. Och det kanske blir nödvändigt, för det saknas nämligen toalett på bygget.
Luta dig tillbaka på helsköna Jamaica

Ta dig dit

Det är en av de mest unika platserna för mat och dryck i Karibien, men att ta sig dit är inte helt lätt. Baren ligger mittemellan Black River och Treasure Beach, omkring 20 minuter från kusten med båt. Men det finns flera fiskare som kan tänka sig att skjutsa dig, fråga bara hotellet så hjälper de till.

Källor: Jamaica Travel and Culture, Daily Mail, Free Candie

ARTIKELN HANDLAR OM