Är detta häftigaste destinationen 2016?

Här kan du uppleva naturen i all sin prakt

1 av 6 | Foto: Visit Greenland
Bada i varma källor i Grönlands vackra landskap.
RESA

Vill du göra en annorlunda resa nästa år?

Ta på dig ylletröjan och åk till Grönland för att grilla vid inlandsisen, bada i varma källor eller åka helikopter över fjällen.

– Det är ett resmål som ligger rätt i tiden, säger Karin Starkman Ahlstedt, Ticket.

Den storslagna arktiska miljön är lika vacker som den är obarmhärtig. På den stora ön mitt emellan Ishavet och Atlanten finns något för alla smaker – eller ja, kanske inte för den som vill ligga på en strand med en paraplydrink i handen. Om sommaren blir det nämligen inte mycket varmare än +10 grader.

Sagolik natur

Grönland erbjuder dig naturen i all sin prakt och kraftfullhet. Här får du se midnattssol, norrsken, glaciärer och inlandsis. Du kan fiska i älvar, åka helikopter över fjällen, bada de varma källorna eller grilla vid inlandsisen. Äventyret är oändligt – och vart du än vänder dig är utsikten magisk.

Ovanligt turistmål

Grönland är inte bara världens största ö, det är också världens mest glesbefolkade land. I landet som är över 2 miljoner kvadratkilometer stort lever endast omkring 56 300 invånare.

Det är inte heller ett vanligt turistmål. Karin Starkman Ahlstedt på Ticket kan se att bokningarna i år har ökat med 30 procent sedan i fjol – men det är från små volymer.

– Det är ett resmål som ligger i tiden med tanke på att fler väljer att åka till destinationer där det finns mycket att göra och där man kan få unika upplevelser och äventyr, säger hon.

Visste du att...

Grönländarna själva kallar sitt land Kalaallit Nunaat, ”Grönländarnas Land”, eller "Människornas Land".

Grönlands sydspets ligger ungefär i höjd med Stockholm.

Inlandsisen täcker 1 824 400 km2, nära 85 procent av Grönlands totala yta.

Den grönländska inlandsisen representerar 10 procent av hela världens färskvattenreserv och är norra halvklotets största sammanhängande istäcke.

Medeltemperaturen under årets kallaste månad är i söder -7,8° C och i norr - 30,6° C. På södra Grönland ligger temperaturen på sommaren ofta runt +10° C.

Källor: Grönlandsresor, Wikipedia