Ryanair flirtar öppet med konkurrenten

Koncernchefen vill ha Norwegian som partner

Foto: AP
Koncernchefen Michael O'Leary har på en presskonferens sagt att han vill ha Norwegian som partner.
RESA

Ryanair föreslår ett partnerskap med konkurrenten Norwegian Air vid långdistansflyg.

Det norska flygbolaget har tidigare dementerat uppgifterna om ett möjligt samarbete.

Nu går Ryanairs koncernchef ut och berättar öppet om önskemålen.

Efter strandade förhandlingar med flera potentiella partners börjar Ryanair nu att flytta fokus mot Europa-konkurrenten Norwegian Air för ett samarbete vid långdistansflyg.

Anledningen till att man blickar mot Norwegian är att båda flygbolagen har många flygningar till och från Londons Gatwick och att det därifrån är många resenärer som vill åka vidare med Norwegians inkontinentala flyg.

Inte förstahandsvalet

Flera flygbolag har varit av intresse för lågprisbolaget Ryanair. Bland annat har portugisiska TAP, irländska Aer Lingus Holdings och brittiska Virgin Atlantic Airways funnits med i diskussionerna, skriver norska Travel News.

Samtalen har dock strandat och Ryanair vill ha ett avtal klart innan sommaren. Därför kallade flygbolaget till presskonferens i tisdags för att gå ut offentligt med planerna.

Norwegian har tidigare nekat

På presskonferensen avslöjade Ryanairs koncernchef Michael O'Leary att han ser Norwegian som en möjlig partner. Norwegian har dock sedan tidigare avvisat rykten om att det har pågått samtal om ett möjligt samarbete mellan flygbolagen.

– Det vi har sagt till Ryanair, Easyjet och andra som flyger till och från Gatwick är att vi gärna ser ett utvidgat samarbete om Gatwick Connect, har kommunikationschef Lasse Sandaker-Nielsen sagt till TDN Finans.