Titta in i Europas lyxigaste flygplan

"Vi är himlens Volvo" – Juha Järvinen, vd Finnair

1 av 6 | Foto: Finnair
I businessklass har alla direkt tillgång gången i nya Airbus 350 XWB
RESA

Med stora fönster och högt i tak är Finnairs A350 XWB Europas lyxigaste flygplan.

Vad sägs om en egen 16-tums tv med pekskärm på resan?

– Vi är himlens Volvo. Eller nej, jag vill tro att vi är lite mer spännande än så, säger Juha Järvinen, vd Finnair till Daily Mail.

Som första flygbolag i Europa erbjuder Finnair sina resenärer att åka med Airbus A350 XWB (Extra Wide Body). I businessklass erbjuds resenärerna wifi, pekskärmar och helt nedfällbara rymliga säten med direktåtkomst till gången.

Enligt flygbolaget har man satsat på praktiska och enkla förbättringar för att lyfta reseupplevelsen.

Möter målgruppen

Bland annat är det rymligt och högt i tak i det nya flygplanet med "extra stor kropp". i ekonomiklass får resenärerna tio centimeter extra benutrymme och man har även satsat på stora panoramafönster och bättre teknologi.

– Vi kunde se att de som flyger i business class är "millenials". De är teknikmedvetna och förväntar sig ständig uppkoppling. De använder pekskärmar varje dag och har telefoner med utmärkta skärmar. Så vi tänkte: varför inte också på ett flygplan? Vi designade A350 med dem i åtanke, berättar Finnairs vd Juha Järvinen för Daily Mail.

16-tumskärm vid sätet

På business class har varje resenär varsin högupplöst 16 tums-skärm vid sitt passagerarsäte, och ekonomiklass har skärmar på 11 tum. Skärmarna har pekskärm för att ge känslan av en pekplatta eller en smartphone.

Bekväm, högteknologisk och deisgnad för en bra reseupplevelse – så sammanfattar Daily Mails reporter sin jungfrufärd i den nya Finnair A350, och det är precis vad Finnair strävade efter.

– Kolla på andra nordiska företag och märken som Volvo och Ikea. De är världskända för att vara praktiska, välbyggda och designfokuserade samtidigt som de erbjuder mycket för pengarna. Det var precis det som vi ville ta med oss när vi tog fram det här flygplanet, säger Juha Järvinen.

"Himlens Volvo"

Ombord finns inga extravaganta dusch-kabiner eller lyxsviter a la Emirates – men väl mindre justeringar som ändå lyfter helhetsintrycket och gör upplevelsen ombord väsentligt bättre för vanliga resenärerna, enligt Daily Mail.

– Vi är himlens Volvo, säger Juha Järvinen, men rättar genast sig själv:

– Eller nej, jag vill nog tro att vi är lite mer spännande än så.