Se bilderna på det flytande lyxhotellet

Framtidens hotell – en flytande ryggrad med lyxfaciliteter

1 av 5 | Foto: Gianluca Santosuosso
MORPHotel är tänkt att bli ett flytande lyxhotell med världen som destination.
RESA

En rymdfarkost som har landat i havet?

En fossil från ett gigantiskt havsodjur?

Nej, det är bara designen på det kilometerlånga flytande lyxhotellet MORPHotel.

Har du tid och pengar? Då kan detta futuristiska flytande lyxhotell vara något för dig. Ett helt självförsörjande ryggradskomplex – med hela världen som destination.

Enligt Daily Mail ska det flytande lyxhotellet MORPHotel innehålla bland annat biografer, trädgårdar och restauranger och det ska kunna bli en förlängning av den stad och hamn som det lägger till vid.

En oändlig resa

Londonbon Gianluca Santosuosso står bakom designen på den science fiction-liknande konstruktionen. Hotellrummen ska bestå av kapslar, och de rörliga "armarna", som ändrar position efter väder och vind, kommer att erbjuda en ständigt föränderlig utsikt för gästerna som långsamt kommer att färdas till nya och okända destinationer på en, om man vill, oändlig resa.

– När jag började tänka på projektet funderade jag på vad som är det mest luxuösa vi har tillgång till. Svaret är tid. Så föddes idén och konceptet kring denna oändliga resa över världen utan exakt destination – och utan stress, säger Gianluca Santosuossa till Daily Mail.

Foto: Gianluca Santosuosso
En rymfarkost som har landat i havet? Nej, ett lyxhotell påväg mot nästa hamn.

Kan ta utflykter

Tanken är att skapa ett futuristiskt flytande hotell som för tankarna till rymden. Och på den här flexibla destinationen får resenärerna verkligen möjlighet att komma bort. På vardera ände av de 800 meter långa ”armarna” finns båtar som erbjuder gästerna egna små utflykter i det omgivande vattnet. Hela konstruktionen på hotellet är inte mindre än en kilometer lång.

Helt självförsörjande

Med hjälp av solpaneler, regnvatten, vågenergi och ett eget grönsaksland ska framtidshotellet dessutom bli helt självförsörjande. Ombord kommer även en helikopterplatta att finnas, som gör det möjligt för gäster att flyga till och från hotellet.

– Jag tror att tanken på själva resan, utan en särskild destination, är en dröm som delas av de flesta – och det är därför intresset kring projektet har varit stort.

Ingen färdig plan

Än så länge finns ingen byggnadsplan klar för det flytande lyxhotellet, men Gianluca Santosuosso är ändå säker på sin sak.

– Jag har varit i kontakt med möjliga utvecklare som är intresserade av projektet och jag är säker på att man nu för tiden, med rätt teknologi, kan bygga något i stil med MORPHotel.