Pilotens gest – när planet blev försenat

Foto: AP
Flygplanet kunde lyfta först 20 timmar efter utsatt tid.
RESA

Piloten skrev frånvarointyg till åttaåringens lärare.

”Jag är hemskt ledsen för att Joshua inte var i skolan idag. Han blev med kort varsel kallad till ett hemligt uppdrag i östra delarna av Medelhavet."

EasyJet-piloten Wayne Mott skulle flyga mellan Cypern och London när dimman satte käppar i hjulet för passagerarna. Planet blev nästan ett dygn försenat och med ombord fanns många barn som missade en hel skoldag, skriver Daily Mail.

När flyget väl lyfte, 20 timmar efter utsatt tid, ropade kaptenen ut att han personligen kunde skriva frånvarointyg och skicka till barnens rektorer. Vad han kanske inte hade räknat med var att 31 elever och en lärare skulle nappa på erbjudandet.

– Jag sa på ett skämtsamt sätt att jag skulle skriva frånvarolappar om det var någon som behövde det. Men sedan fick jag 32 förfrågningar – till och med från en lärare, säger den förvånade kaptenen till Daily Mail.

"Hemligt uppdrag"

Dagen efter hemkomst visade åttaårige Joshua Skuse sin frånvarolapp för sin lärare på Herne Junior School i Petersfield, Hampshire. Läraren bestämde sig för att ringa upp kaptenen och bad honom komma till skolan för att prata med eleverna.

På frånvarolappen stod det:

"Jag är hemskt ledsen för att Joshua inte var i skolan idag. Han blev med kort varsel kallad till ett hemligt uppdrag i östra delarna av Medelhavet. Jag hoppas att uppdraget snart är utfört och att han kommer hel och ren till skolan på tisdag morgon."