På väg att bli blind – reser jorden runt

Hon vill hinna se världen innan det är försent

1 av 5 | Foto: Lara Miller/LoveWalkEatSee/Instagram
Lara Miller är på väg att bli blind, så hon reser jorden runt för att samla synintryck.
RESA

Lara Miller har fått veta att hon kommer att förlora sin syn.

Då beslutade hon sig för att hinna se så mycket som möjligt innan det är försent.

På sitt Instagramkonto delar hon sina sista synintryck med drygt 100 000 följare.

34-åriga australiensiskan Lara Miller fick diagnosen retinitis pigmentosa när hon var 18 år gammal. Hon är ljuskänslig, nattblind och lider av tunnelseende. Och ögonsjukdomen gör henne långsamt blind.

Love Walk Eat See

På sitt instagramkonto Love Walk Eat See låter hon sina följare bevittna hennes sista spektakulära synintryck som hon varsamt samlar ihop på sina resor runt jorden tillsammans med sin make. Kontot har fått över 100 000 följare.

– Min framtida synförlust blev en drivkraft för mig att se världen. Jag vill göra så mycket som möjligt innan jag inte längre kan. Jag vet vad som väntar mig, men jag kommer inte att sitta här och vänta på det, säger hon till The World Weekly.

Reser långsamt

Deras längsta resa påbörjades i september 2014 och pågick i sex månader. Då fick hon se Italien, Schweiz, Nederländerna, England, Danmark, Sverige, Tyskland, Irland, Norge och Thailand. Nästa anhalt är USA.

Lara Millers försämrade syn tvingar paret att resa långsamt. Men i en intervju med Daily Mail förklarar hon att det inte bara är av ondo.

– Att resa långsammare är inte bara bra för min hälsa, det berikar också våra erfarenheter genom att ge tid till att hitta speciella ögonblick för fotografering, kunna få kontakt med människor och djur, och att uppleva det dagliga livet, säger hon.

Firar allt hon ser

Namnet på Instagramkontot Love Walk Eat See är omsorgsfullt utvalt. "Älska" står för att hon vill älska och bli älskad av sina nära och kära fullt ut, "gå" står för att hon vill utforska nya och gamla platser, "äta" står för den förhöja sinnesupplevelsen och "se" står för att fira allt hon ser.