Storbritanniens bästa resmål: Hull

Oväntade restipset som petade London

1 av 6 | Foto: Thinkstock
Hull har en stor hamn, med 15 % av Storbritanniens sjöfartsbaserade handel (2004). Från staden går även färjor till Zeebrugge i Belgien och Rotterdam i Nederländerna.
RESA

Förra året utnämndes staden till den minst romantiska i hela Storbritannien.

Men nu kliver Kingston upon Hull in på listan över städerna som är mest värda ett besök 2016.

En bedrift som inte ens London lyckades med.

Förra året utnämndes Hull till den minst romantiska staden i Storbritannien, och för ett decennium sedan till en av de värsta platserna man kan bo på i landet. Men nu har staden alltså tagit ett rejält kliv framåt och samsas med populära miljonstäder som Mexico City och Vancouver på topp-10-listan över städer som är värda ett besök i år.

Pittoreskt och klassiskt

Rough Guide motiverar placeringen med de många nya restauranger och hotell som slår upp portarna under året, tillsammans med de pittoreska kvarteren och miljöerna, museerna och de klassiskt engelska pubarna.

Grundad av munkar

I sydöstra Yorkshire på den engelska östkusten ligger staden Kingston upon Hull, eller kort och gott Hull, där det bor omkring  258 000 invånare.

Hull grundades i slutet av 1100-talet. Munkarna i Meaux Abbey behövde en hamn varifrån de kunde exportera sin ull, och valde en plats vid floderna Hull och Humber där de byggde den kaj som skulle bli till grund för staden.

Källor: Rough Guide, Wikipedia

FAKTA

Topp-10 bästa städerna att besöka 2016

1. Reykjavik, Island

2. Mexico City, Mexiko

3. Seoul, Sydkorea

4. Ljubljana, Slovenien

5. Wroclaw, Polen

6. Nashville, USA

7. Amsterdam, Nederländerna

8. Hull, England

9. Vancouver, Kanada

10. Agra, Indien

Källa: Rough Guides

ARTIKELN HANDLAR OM