Trenden på resan: Spela Pokémon Go

”Har blivit riktigt hett” Se svenskarnas svar om spelet i ny undersökning

RESA

Glöm safaris och cykelutflykter.

Nu räcker det med en mobil för att ha kul på resan.

En ny undersökning visar att svenskar spelar Pokémon Go som aldrig förr under sina semestrar.

Det var nyheten på allas läppar i somras. Pokémon Go, spelet där du fångar små Pokémons med din mobilkamera, lyckades inte bara locka den yngre generationen utan drog även med mamma, pappa, mormor och moster i den japanska leken. Och svenskarna verkar inte kunna hållas sig ifrån att ta med sig hobbyn på resan. En ny undersökning visar att 16 procent av alla svenskar spelat Pokémon Go under sina utlandssemestrar det senaste halvåret – och lika många uppger att de kommer att göra det på kommande resor.

– Att spela Pokémon Go på utlandsresan har blivit riktigt hett bland svenskarna, inte bara bland de unga, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

”Sätt att umgås”

Hetast är spelet bland unga vuxna mellan 18 och 34 år, hela 34 procent av dem underhåller sig med Pokémon-jakten när de är på semester. Även de lite äldre, 66-79-åringarna, är inte främmande för leken, så många som fyra procent har testat på succéspelet.

– Många föräldrar med mindre barn ser spelet som ett sätt att umgås aktivt med sina barn på resan, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Städer lockar turister

Pokémon Go-spelet har inte bara blivit ett tidsfördriv på våra semesterresor utan också ett sätt för städer att locka turister. Researrangörer i såväl Japan, USA och Thailand använder nu spelet för att få dig att besöka just deras stad.

– Pokémon-febern bidrar till att vidga reseupplevelsen för många. I jakten på nya Pokéstops och Pokémons rör sig turisterna till fots och upptäcker nya sevärdheter och statsdelar samtidigt som de spelar, säger Karin Starkman Ahlstedt.

FAKTA

SÅ SÄGER UNDERSÖKNINGEN:

Har du eller någon i din familj spelat Pokémon Go på utlandsresa de senaste sex månaderna?

Ja, jag/vi spelade Pokémon Go på utlandsresan, 16 procent

Nej, jag/vi spelade inte Pokémon Go på utlandsresan, 78 procent

Tveksam, vet ej, 6 procent

Kommer du eller någon i din familj spela Pokémon Go på kommande utlandsresor?

Ja, om det är gratis surf på min telefon dit jag åker, 16 procent

Ja, även om jag behöver betala extra för surf på min telefon dit jag åker, 2 procent

Nej, 72 procent

Tveksam, vet ej, 10 procent

Källa: Tickets Sifo-undersökning.

ARTIKELN HANDLAR OM