5-stjärnigt lyxhotell – för halva priset

Så fyndar du gratisnätter och paketerbjudanden

1 av 2
Lite extra lyx behöver inte kosta skjortan. Kolla de femstjärniga hotellens erbjudanden på nätet innan du bokar boendet.
RESA

Lev som en stjärna utan att det kostar skjortan.

På webben kan du fynda bland hotellens specialerbjudanden.

Har du tur kan du bo för halva priset i överdådig lyx.

Foto: Sara Ringström
Ett rum med utsikt för halva priset. Aftonbladets reporter blickar ut över Bangkok från artonde våningen på Royal Orchid Sheraton.

Det sämsta du kan göra är att dyka upp i receptionen på hotellet och be om ett rum för natten. Då får du med största sannolikhet betala fullpris.

Bokar du i stället på nätet så kan du komma undan för halva priset. Och det är på de dyraste och finaste hotellen som du kan tjäna flest hundralappar - eller tusenlappar!

Slumpar bort rum

Det är inte ovanligt att femstjärninga hotell slumpar bort rum för halva priset för den som har is i magen och bokar dagarna före ankomst.

När RESA bokade hotellrum i Bangkok i slutet av februari på hotels.com erbjöd Royal Orchid Sheraton rum i "sista minuten" för halva priset. Ett femstjärnigt rum på artonde våningen med utsikt över floden i centrala Bangkok kostade då 729 kronor natten, i stället för 1458 kronor.

Paketerbjudanden

Man kan också kika efter olika paketerbjudanden.

– Bokar man flyg och hotell samtidigt hos oss så sparar man alltid pengar. Upp till 40 procent, säger Mikael Andersson, vd för Expedia EMEA.

Flygbolagen ger nämligen lägre priser om det inte syns om det är hotellet eller flygbolaget som ger det låga priset.

Exempelvis flyg + hotell till New York kostar 10516 kronor när de bokas tillsammans. Var för sig kostar hotellet 7347 kronor för fyra nätter och enbart flyg 4857 kronor*. Paketet är 1688 kronor billigare.

Extra gratisnätter

Andra erbjudanden att hålla utkik efter är extra gratisnätter när du bokar minst två nätter åt gången, procentrabatter och "Last minute deals" 72 eller 48 timmar före incheckning.

När du väl gjort ditt klipp och nöjd checkar in på hotellet så kan det vara värt att fråga efter uppgraderingar. Exempelvis kan ett enklare rum utan frukost ibland uppgraderas till ett finare rum med frukost inkluderat. Detta till en extra kostnad som bara marginellt överstiger priset för själva frukosten.

"Top secret"-hotell

Om du vågar chansa lite med var du hamnar så har Lastminute och Resfeber konceptet "Top secret". Kruxet är bara att du inte får veta förrän du betalat vad hotellet heter och den exakta adressen. Med lite tur kan du få upp till 75 procent rabatt.

Anledningen till att rummen blir så billiga är att hotellen har många lediga rum, men de vill inte skylta med att de rear ut dem. Läs mer om "Top secret" här!

* Prisexemplet är hämtat från expedia.com och gäller per person. Utresa 15 april. Hemkomst 19 april. Flyg: Delta. Hotell: Ameritania på Manhattan.

FAKTA

Här är hotellklippen du ska hålla utkik efter

Tips

Varning!

Så mycket kan du spara på flyg+hotell-bokningar

Källa. Expedia.

Här kan du göra klippen

www.destination.se

www.agoda.se

www.sunhotels.net/sv/

www.booking.com

www.venere.com

www.sembo.se

www.hrs.com

www.octopustravel.com

www.radissonblu.com

www.hotell.nu

www.hotelpronto.com

www.expedia.se

www.hotels.com

www.resfeber.se