Lyxhotell lockar kräsna hundar

Foto: Jumeirah Essex House
Egen specialdesignad tältsäng med matchande matskålar till din bäste vän på hotell Jumeirah Essex House i New York.
RESA

Människor har drabbats av ekonomisk kris och sparar på hotellnotan.

Då tar ett lyxhotell i New York till ett desperat grepp och erbjuder ultralyx för hundar.

Den ekonomiska krisen har drabbat lyxhottellen hårt. Gästerna har inte längre råd med den allra lyxigaste servicen. Nu satsar superlyxhotellet Jumeirah Essex House i New York på gästernas hundar i stället, skriver USA Today.

Lyxhotellet hoppas kunna locka fyrfota gäster med så kallad "turndown service". Det är den där lilla extra service som man ibland får uppleva på riktigt lyxiga inrättningar. Till exempel att sänglakanen är uppvikta när man ska gå till sängs, att det ligger en mintpastill på kudden och en liten blomma på nattduksbordet.

"Doggie designer"

Jumeirah Essex House har tagit hjälp av en "doggie designer" för att inreda rummen.

Din lilla Fido eller Buster får en minisäng i form av ett litet tält som ger komfort och viss avskildhet.

Givetvis är det hotellets kökschef som ansvarar för att din bästa vän får god och snyggt serverad mat, självklart serverad i specialdesignade matskålar som matchar sängtältet.

"Show off" på Broadway

Hotellet tillhandahåller även hundhalsband och koppel i senaste snitt och design. Och den vip-hund som sedan vill visa upp sig i sin trendiga "outfit" kan få eskort av hotellets concierge för en promenad längs Broadway eller i Central Park.

Som det anstår en renrasig vip-are så får hunden en ”goodie bag” när han eller hon lämnar hotellet. Den innehåller bland annat en lyxig fleecefilt med sitt namn i brodyr.