Bo på hotell med flyt

Morphotel – framtidens miljövänliga kryssare

Morphotel har definitivt en unik form och kan dessutom ändra skepnad efter väder eller hamnförhållanden.
RESA

Varför bo på fastlandet – när man kan flyta omkring på ett gigantiskt, lyxigt hotell till havs?

Den italienska arkitekten Gianluca Santosuossos nya futuristiska innovation, Morphotel, tar lyxkryssningar till nya höjder.

Tanken är att det enorma hotellet planlöst ska flyta omkring på världshaven i det oändliga, som ett långsamt kryssningsfartyg.

Energisnål

Då och då ska det lägga till vid en lämplig hamn för omväxlingens skull – och naturligtvis för att hämta upp eller släppa av passagerare.

Till skillnad från vanliga kryssningsfartyg, som kan förbruka 470 liter bränsle per kilometer, förflyttar sig Morphotel långsamt och energisnålt. Här läggs fokus på själva upplevelsen mellan destinationerna i stället för att ta sig från punkt A till B på ett begränsat antal dagar.

Ändrar form efter vädret

När hotellet lägger till vid hamnen ska flotten, som ska rymma såväl lyxhotell som förstaklassig underhållning och shopping, dessutom bli en förlängning av staden.

Den ryggradsliknande formen gör att det flytande hotellet flexibelt kan anpassa sin skepnad efter vädret och efter utrymmet i hamnen. Dessutom ska de lyxigaste hotellrummen kunna kopplas loss från kroppen och flyta ensamt på behörigt avstånd.

Frågan är hur många som har tid och lust att långsamt flyta fram genom världen i en rocka-liknande lyxkryssning.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM