Dela säng med en främling på hotell

Foto: THINKSTOCK
Dela rumskostnaden med en annan singelresenär.
RESA

Halva priset på hotellboendet.

Det lockar en ny sajt med.

Kruxet: För att få rabatten måste du dela rum med en främling.

Sajten Easynest lanserades i maj. Eftersom priset för ett hotellrum oftast är detsamma oavsett om en eller två bor i det, så är Easynests idé att para ihop personer som reser ensamma. Dessa kan då dela på rumskostnaden, skriver USA Today.

Rent praktiskt går det till så att du skapar en profil på sajten och anger vilket resmål du är på väg till och när. Sedan väntar du på att bli kontaktad av någon som redan bokat hotellrum samma datum och som är villig att dela det med dig. Ni gör sedan upp om detaljerna och du betalar direkt till din rumskamrat.

Tjänsten är gratis nu i början med grundarna tror sig kunna ta ut en avgift om sajten tar fart ordentligt. I nuläget har man cirka 400 medlemmar.

Träffa likasinnade på flygplatsen

En sajt som är inne på samma spår är MeetAtTheAirport, vars medlemmar lägger in uppgifter om var och när de mellanlandar under flygresan. Sedan kan de träffa likasinnade på den aktuella flygplatsen och få väntetiden att gå lite fortare.

Ska man gå efter en undersökning som MeetAtTheAirport låtit göra bland sina kvinnliga medlemmar (25 procent av sajtens totalt 80000 medlemmar) så kanske Easynest kan lyfta.

I undersökningen svarade 63 procent att de fantiserat om ett ”one night stand” med en främling när de reser ensamma. 27 procent uppgav att de förverkligat sin fantasi. Och 38 procent sade att de hellre reser ensamma än tillsammans med sin partner.

Men, som USA Today skriver: ”Med tanke på att undersökningen gjordes bland kvinnor som tagit sig besväret att gå med i en tjänst som går ut på att träffa främmande människor på flygplatser, så kanske resultaten inte är så överraskande.”

ARTIKELN HANDLAR OM