Flyg till Nice: 177 kronor!

Så blir du en vinnare i priskriget

Skyndar du dig kan du flyga till Nice för bara 177 kronor. Du betalar bara flygskatten, själva resan är gratis.
RESA

Res till Medelhavet och hem igen för 354 kronor.

Flygbolagen konkurrerar allt hårdare om resenärerna - priserna är främsta vapnet.

I dag börjar lågprisbolaget Sterling skänka bort resor till Nice.

Det finns runt 50 lågprisbolag i Europa. Fler tillkommer hela tiden. Priskriget är i full gång och kampanjerna avlöser varandra.

Senaste draget kommer från norskägda Sterling som lockar med att de skänker bort cirka tusen biljetter till Nice med början i dag. Resenären måste boka via internet och betalar bara skatt och avgifter på 177 kronor per enkel resa, flygpriset bjuder flygbolaget på. Likadant erbjudande har man från danska Kastrup, med fler destinationer. Fler erbjudanden i samma stil utlovas också framöver.

- November och december är månader då det är få som reser. Likaväl som att vi flyger med tomma flyg kan vi välja att locka passagerare och få ett bättre rykte som lågprisbolag. De som reser upplever oss som billiga och berättar om oss för sina bekanta, säger Stefan Vilner, marknads- och försäljningsdirektör, Sterling.

Brittiska Ryanair gör tvärtom. Deras senaste erbjudande innebär att de betalar skatten och resenären står för biljettkostnaden.

- Lågprisalternativ gör att många fler reser. Det skapar på så sätt delvis en ny målgrupp som tidigare inte ens tänkt flyga, säger Lotta Lindquist, Nordenchef Ryanair.

SAS lågprisbolag Snowflake har precis lanserat sin nya hemsida på nätet. Men någon kampanj liknande Sterling och Ryanair har de inte i dagsläget.

Lågprisbolagens erbjudanden

Jens O Pettersson

ARTIKELN HANDLAR OM