MCA bryter löfte – ställer in alla flyg

Fortsätter ändå att erbjuda biljetter på sin hemsida

RESA

I förra veckan gick researrangören MCA:s egna flygbolag i konkurs.

Då lovade man att inga resenärer skulle hamna i kläm.

Nu ställer MCA in samtliga avgångar – och bara den som betalat sin biljett med bankkort kan hoppas på några pengar tillbaka.

Efter flygbolaget MCA Airlines konkurs förra veckan lovade moderbolaget MCA att verksamheten skulle fortsätta som vanligt, med andra flygbolag. Via sin hemsida fortsatte man att sälja resor till bland annat Cypern, Grekland och Irak.

– Alla passagerare kommer att få resa på sina biljetter båda vägarna. Det som händer är att det blir en tidtabellsförändring, sa Mikael Karlsson, vd för både MCA Airlines och MCA Travel Group då.

Inga tillstånd

Nu låter det annorlunda:

"Detta har visat sig svårt och då vi fram till idag inte lyckats erhålla de tillstånd som krävs för att kunna flyga på de destinationer som berör oss och våra passagerare så har vi inget annat val än att ställa in samtliga flygningar från och med idag till dess att erforderliga tillstånd erhållits", skriver MCA Travel Group Sweden enligt nyhetsbrevet Travel News.

Drabbade resenärer som betalat sin biljett med ett bank- eller kreditkort kan begära pengarna tillbaka via sin bank eller kortforetag. Övriga kunder blir däremot helt utan ersättning – enda hoppet är att MCA på något sätt får igång trafiken igen.

Strandsatta

Fortfarande finns, enligt uppgift, ett 100-tal strandsatta resenärer i bland annat Irak och på Cypern.

– Vi har inget annat att göra än att försöka lösa det på egen hand nu från vår sida. Vi kan inte lämna kvar våra resenärer på plats, säger Aki Nicolaides, vd för Kenzan tours i Västerås, en av resebyråerna som sålt resor med MCA.

Ännu i dag på eftermiddagen gick det att boka biljetter på MCA:s hemsida och där fanns ingen som helst information om konkurshärvan.

Konsumentverket uppmanar berörda resenärer att spara alla resehandlingar, biljetter, kvitton och bokningsbekräftelser. Läs mer på Konsumentverkets hemsida