När i h-e ska flyget avgå egentligen...?

Här är listan på sakerna som irriterar mest på resan

Foto: JUPITER
Oklara besked om förseningar irriterar oss mest på flygresan, enligt en ny undersökning.
RESA

Flygbolag som glider på sanningen om förseningar irriterar oss mest på resan.

Detta visar en ny undersökning.

Här är hela bottenlistan.

- Att meddela att ett flyg kommer att bli 30 minuter försenat, sedan ytterligare 30 minuter försenat, och sedan...  Detta när flygbolagen mycket väl vet att planet inte ens har lämnat avreseflygplatsen, är oerhört irriterande och rent ut sagt ohederligt, säger Barry Smith, marknadschef på sajten Skyscanner, som genomfört undersökningen.

Barry Smith påpekar att passagerare uppskattar klara besked från början eftersom de då har möjlighet att ta till plan B om det behövs.

Farliga mp3-spelare?

Det näst mest irriterande under flygresan är att bli tillsagd att stänga av elektroniska apparater enligt de tillfrågade i undersökningen.

– Det verkar konstigt att flygplatsens säkerhetspersonal måste konfiskera en oskyldig flaska vatten, men att vi får gå ombord med dessa potentiellt dödliga elektroniska apparater. Om en mp3-spelare verkligen skulle kunna sänka ett plan, skulle vi då vara tillåtna att flyga med dem, frågar sig Sam Baldwin, Skyscanners reseredaktör.

Väckt av försäljare

Att "väckas för att personalen vill sälja något" hamnar på tredje plats i undersökningen med 17 procents röster.

"Skräniga högtalarmeddelanden och att skryta om landning i tid" är mest irriterande enligt 12 procent av resenärerna.  Detta praktiseras bland annat av Ryanair som med en munter fanfar ofta meddelar att de är i tid i samband med att flygplanet just landat.

Dåliga undanförklaringar

Upplysningar om att flygets ankomst är försenad på grund av "försening av inkommande flygplan", vilket ter sig som helt uppenbart då planet inte landar i tid, ogillas starkt av 8 procent av de tillfrågade. Lika stor del anger "långa köer till säkerhetskontrollerna" som det mest irriterande på flygresan.

FAKTA

Flygresenärernas bottenlista

1. Osanna meddelanden om förseningar.

2. Tillsägelse om att stänga av elektroniska apparater.

3. Att bli väckt av personalen.

4. Skryt om att planet landat i tid.

5. Dåliga förklaringar till varför ett flyg är försenat.

6. Köer vid säkerhetskontroller.