Världens dyraste flygresor

Kika in i den gränslösa lyxen i vårt bildspel.

1 av 13 | Foto: Newscast/ British Airways/ Lorenzo Agius
BRITISH AIRWAYS James Bonds favoritflygbolag lanserade ”New first” för några år sedan, med bland annat 60 procent bredare säng än tidigare, egen garderob och skrivbord samt 15 tums tv-skärm. Service i form av spa och lyxiga måltider. På bilden provligger skådespelerskan Rachel Weisz de nya sängarna. Prisexempel: London-Chicago 53 700 kr t/r.
RESA

Vill du spendera upp emot 100 000 kronor för en flygresa?

Inga problem för den som vill vältra sig i första klass.

Världens mest prestigefyllda flygbolag erbjuder ett gränslöst överflöd för den som kan betala. Shejker, rockstjärnor och kanske en och annan lottovinnare bjuds på champagne, limousintransfer och privata lyxkupéer.

Sky chef och sky nanny

Har du barnen med dig så finns "sky nannys" till hands medan du minglar i flygplanets förstaklass-bar. Spisar du en sjurättersmiddag och vill prata med kocken så dyker kanske flygbolagets "sky chef" upp för att lyssna på dina önskemål.

Flygbolagen tävlar i lyx

För den som vill sova bort resan så tävlar flygbolagen om att ha de längsta, bredaste och skönaste sängarna. Och vill du jobba under resan eller ha underhållning så finns det inga gränser för hur multimedial man kan vara på ett flygplan - bara om man har råd att hosta upp i genomsnitt 50 000 kronor för en enkelresa.

ARTIKELN HANDLAR OM