Offrar allt för förstaklass

Resenärer ratar sin käresta för en bekväm flygtur

Foto: Thinkstock
LYXIG SINGEL Dumpa partnern för en förstaklassbiljett. Det är tre procent av resenärerna beredda att göra - bara det är gratis.
RESA

Vissa människor är beredda att överge sina partner och sina barn för att bli uppgraderade på flyget.

Det visar en ny undersökning om resenärernas värderingar.

Att bli uppgraderad till business- eller förstaklass är så eftertraktat att vissa resenärer är beredda att överge sin partner om de har chansen att nypa den sista gratis uppgraderingen till ett större och bekvämare flygsäte med fri mat och sprit.

Det svarade i alla fall 3 procent av de tillfrågade i Skyscanners senaste undersökning om våra resvanor och värderingar.

Beredda att lämna sina barn

Ännu mer överraskande är att nära 2 procent skulle kunna tänka sig att sitta separat från sina barn om de bara fick chansen att byta upp sig till business- eller förstaklass.

Majoriteten, 60 procent, kan dock bara sträcka sig till att fråga snällt om eventuella uppgraderingar vid check in.

"Jag är chockad"

– De trånga sittplatserna är något som många resenärer anmärker på när de flyger i ekonomiklass. Jag är inte förvånad över att en gratis uppgradering är så pass efterfrågad, men jag är chockad över hur långt människor är villiga att gå för att få den; det verkar som att det enda de inte är villiga att göra är att betala för sig, säger Kristin Andersson, Skyscanners Skandinavienchef

FAKTA

Resenärernas tips - så blir du uppgraderad

Har du egna smarta tips? Skriv och berätta i artikelkommentarerna nedan.