Hon blev svårt biten av löss – på flyget

Nu tvingas British Airways sanera två jumbojetplan

1 av 2
På sajten ba-bites.com har Zane Selkirk lagt upp bilder på betten hon säger sig ha drabbats av på flyget.
RESA

Stickningar i benen, svullna fötter och torr mun.

Det är rena drömmen jämfört med loppor i flygplanssätet.

Här är bilderna som skakar British Airways.

Även benen bar tydliga spår av bett efter flygningen.

British Airways har ställt två flygplan på backen efter att en passagerare klagat på att ha blivit biten av vägglöss under två av flygbolagets långflygningar.

Krälade på kroppen

– Vägglössen krälade runt på mig överallt. Det myllrade av dem i sätet och nackkudden. Min tröja var blodfärgad av krossade väglöss, säger Zane Selkirk, 28, som hävdar att hon drabbats av vägglöss under två långflygningar med British Airways.

Flygbolaget sanerade ett av flygplanen och kunde då konstatera att kvinnan haft rätt.

Zane Selkirk kunde räkna ihop till sammanlagt 90 bett efter en tiotimmarsflygning mellan Los Angeles och London i januari. Eländet upprepades i februari när hon flög från Bangalore i Indien till London.

Protest-sajt

Efter att Selkirk utan resultat försökt få gehör för sina klagomål hos British Airways tog hon saken i egna händer och startade webbsidan ba-bites.com. Det fick flygjätten att reagera. Man satte omedelbart två Boeing 747-400-flygplan, med kapacitet för 350 passagerare vardera, ur trafik.

Sajten ba-bites.com visar bilder på Selkirks sönderbitna kropp.

– Efter den här upplevelsen så vill jag försäkra mig om att British Airways känner till problemet och tar tag i problemet. Om fler berättar om sina erfarenheter med vägglöss på flygplan så måste flygindustrin göra något åt det, säger Zane Selkirk

– Jag vill inte ha någon kompensation, bara att jag kan vara trygg med hygienen på flygplanen för min egen och andras skull.

Amerikanska löss

Man misstänker nu att lössen är amerikanska, att de smitit på flygplanet i New York, med hjälp av en intet ont anande turist som bott på någon av New Yorks loppiga hotell. Världsmetropolen har senaste åren haft en vägglusepidemi med en tredubbling av antalet anmälda fall av löss på bland annat hotell.

– British Airways genomför över 250 000 flygningar årligen och rapporter om vägglöss är extremt ovanliga, säger en talesperson för British Airways till Daily Mail.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!