Så gör du dig snygg i nakenskannern

Lanserar underkläder med inbyggt röntgenskydd

Foto: AP
RESA

Gå genom nakenskannern med stil.

De nya underkläderna skyddar dina könsdelar med designade fikonlöv.

– De är kul och bekväma, säger tillverkaren.

Senaste tiden har protesterna mot nakenskanning eskalerat i USA.

Man anklagar kamerorna för att orsaka cancer och göra intrång i integriteten och privatlivet.

De amerikanska medierna har fyllts av vittnesmål från folk anser sig kränkta av flygplatsernas säkerhetskontroller och forskare har larmat om röntgenstrålningens cancerframkallande effekt.

Kul och bekvämt

Men det finns lösningar på problemet anser flera tillverkare av strålningsskyddande kläder och material. Den senaste nyheten är företaget Rocky Flats Gear som gör underklädesmode och design av det nya strålningshotet.

– För första gången är radioaktiva skydd snygga, användbara, kul, bekväma och till ett rimligt pris, skriver företaget på sin hemsida.

Designade fikonlöv

Underkläderna har röntgenskydd i form av fikonlöv som täcker könsdelar och bröst. Enligt Rocky Flats Gear skyddar de inte bara integriteten. De ska även skydda mot cancer, men exakt hur lyckas de inte förklara i sin produktinformation. Större delen av kroppen är ju faktiskt inte täckt av de skyddande underkläderna.

Tidigare i år lanserade ett annat företag klistermärken att fästa på känsliga delar av kroppen, som kamerorna inte ska kunna se igenom.

FAKTA

Se den smygfilmade videon ovan där en man som vägrar att bli scannad i stället utsätts för manuell kroppsvisitation. Mannen hotar en av säkerhetsvakterna med orden "If you touch my junk i will get you arrested" (Om du rör mina könsdelar kommer jag se till att du blir arresterad). Filmen har satt fyr på debatten om de kritiserade nakenscannrarna. (Källa: CNN)

ARTIKELN HANDLAR OM