Ny stol på flyget: ”Inget för mesar”

Maffigt underhållningssystem håller dig vaken hela resan

RESA

”Inget för mesar” – så marknadsförs den nya kokong-stolen för långdistansflyget.

Tanken är: skippa sömnen och håll igång med film och spel istället.

Trenden just nu bland världens flygbolag är att införa allt skönare sängstolar ombord – eller till och med regelrätta sängar – som ska ge resenärerna bästa tänkbara sömn under flygningen.

Men den brittiska tillverkaren Contour Aerospace and Factorydesign tänker annorlunda.

Inte sova!

På en mässa om flygplansinredningar, som hålls i Hamburg den här veckan, presenterade man den futuristiska NFW-stolen, där förkortningen står för ”Not For Wimps” (inget för mesar).

– NFW är designad för resenärer som hellre tillbringar tiden på långa flighter uppslukade av en spel- eller filmupplevelse än att sova, sägeri Factorydesign vd Adam White.

Den futuristiska formgivningen ska ge en kokong-känsla där passageraren håller sig upprätt, vakna och interaktiv och helt går in i spelet eller filmen som visas på den personliga skärmen.

Sparar bränsle

Stolen har inbyggt, avancerat underhållnigssystem med högtalare infällda nära öronen. En dockningsstation tillåter också att du pluggar in medhavd utrustning.

Enligt tillverkaren är stolen ultralätt och kan därmed spara bränsle åt flygbolagen, som ständigt jagar kilon för att lätta sina flygplan.

Än så länge har dock inget bolag nappat på kokong-stolen.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM