Lotteribluff mot Ryanair

Nu varnar flygbolaget sina resenärer för bedragare

RESA

Bedragare har försökt lura Ryanair-resenärer på tusentals kronor.

– Skandalöst, dundrar bolagets kommunikationschef Stephen McNamara.

Enligt Ryanair tar bedragarna kontakt med resenärer via ett falskt e-postbrev, där man uppmanar mottagaren att betala in 500 brittiska pund (cirka 6000 kronor) för att få ut sin vinst från Ryanairs skraplotteri.

Lotterna säljs ombord på bolagets flygningar för 2 euro styck. Nyligen upptäcktes ett tryckfel på lotter som sålts på en flight från Milano till Madrid och som resulterade i att tre resenärer vann var sin bil värd närmare 150000 kronor.

”Samvetslösa”

I ett pressmeddelande uppmanar Ryanair och Brandforce (företaget som sköter Ryanairs skraplotteri) resenärer som får ett e-postbrev med uppmaning att betala in pengar, att anmäla detta till flygbolaget.

– Ryanair har kontaktat myndigheterna för att säkerställa att människor inte luras att betala pengar till dessa samvetslösa bedragare för att man lurats att tro att man vunnit en bil, säger Stephen McNamara.

– Endast passagerare som har köpt en skraplott och som visar tre bilsymboler och sedan kontaktar Brandforce har vunnit ett pris. Priset är inte förknippat med någon form av betalning eller fraktkostnad. Det är skandalöst att dessa brottslingar försöker slå mynt av tre personers tur.

ARTIKELN HANDLAR OM