Var hotfull på planet – tejpades fast i stolen

RESA

En 46-årig flygpassagerare drack en hel flaska sprit och blev våldsam mot de andra på planet.

Då tog medpassagerarna saken i egna händer – och tejpade fast mannen. I ett nytt filmklipp går det att se hur två män tejpar fast 46-åringen.

Foto: andyellwood.tubmblr.com

Under flygningen från Island till New York i torsdags ska mannen ha druckit en flaska sprit, skriver New York Post.

Var hotfull

När det var omkring två timmar kvar till landning började han störa sina medpassagerare rejält, skriver isländska Mbl.is.

Mannen ska ha tagit strupgrepp på en kvinna som satt bredvid honom, spottat på andra passagerare och skrikit att planet skulle störta, skriver NY Post. Enligt Mbl.is var mannen också hotfull mot besättningen ombord.

Då fick de andra resenärerna nog.

Någon eller några av dem tejpade igen munnen på den fulle mannen. De tejpade också fast mannen vid hans stol och band hans ben.

Fördes till sjukhus

– De här banden är en del av säkerhetsutrustningen som finns ombord alla våra maskiner för att hantera sådana här situationer. Personen övervakas sedan hela tiden, säger Guðjóns Arngrímsson, informationsansvarig på Icelandair till Mbl.is.

När planet landat eskorterades mannen av det.

– Jag har en orm på benet, skrek 46-åringen samtidigt som han fördes av planet.

Efter händelsen på planet togs mannen till sjukhus för att nyktra till.

– En 46-årig man togs i går kväll i förvar på JFK och fördes senare till sjukhus eftersom polisen bedömde att han var så berusad, säger Ron Marsico, talesperson för polisen på flygplatsen, till NBC News.

Enligt Marsico har mannen, som ska vara isländsk medborgare, släppts eftersom han inte misstänks för något brott.