Plan nödlandade efter nytt bråk om stolsrygg

För tredje gången på kort tid har ett amerikanskt plan fått nödlanda efter bråk om benutrymme i kabinen.
RESA

Den 32-åriga kvinnan fick stolsryggen i huvudet när passageraren framför henne fällde ner sitt säte.

32-åringen blev rosenrasande och gick inte att lugna ner, med följd att piloten tvingades nödlanda och lämna över kvinnan till polisen.

Incidenten är den tredje av sitt slag i USA på bara en dryg vecka.

Kvinnan var ombord ett Delta Airlines-plan på väg hem från New York till Palm Beach i Florida, och försökte ta en tupplur. Men inte genom att luta sig bakåt, utan genom att fälla ner bordet i stolsryggen och luta huvudet mot det,

När medpassageraren framför henne – enligt uppgift en äldre, stickande kvinna – plötsligt fällde ner sin stolsrygg fick hon det förstås i huvudet och blev tvärilsk. När besättningen försökte få den 32-åriga kvinnan att lugna er sig blev hon ännu argare och skrek ännu både mer och högre. Till slut ansåg sig piloten inte ha något val, utan planet omdirigerades till en flygplats i Jacksonville i norra Florida.

Tredje på en dryg vecka

Där fick kvinnan poliseskort av planet, som sedan fortsatte till sin destination längre söderut.

För polisen förklarade kvinnan senare att hon inte alls stört ordningen ombord, men att hon för tillfället bara var mycket emotionell då två av hennes hundar dött.

Incidenten ombord Delta Airlines flight 2370 är den tredje av liknande slag de senaste nio dagarna på olika amerikanska flyg.

Använde "knäskydd"

Den första inträffade ombord en United Airlines-flight mellan Newark och Denver. Där använde en manlig passagerare en s k kneedefender, som låser stolsryggen så den inte kan fällas ner. När flygvärdinnan uppmanade honom att ta bort de små plastbitarna, då flygbolaget har ett förbud mot dem, vägrade mannen.

Den kvinnliga passagerare i sätet framför honom blev då så arg att hon reste sig upp och kastade ett glas vatten på mannen.

Det hela slutade med att även det planet omdirigerades, och båda passagerarna tvingas lämna planet.

Grep tag i besättningen

I slutet av förra veckan var det dags igen. Då tvingades ett American Airline-plan på väg från Miami till Paris landa i Boston för att kasta av en passagerare.

Mannen brusade upp när kvinnan framför honom fällde ner sitt säte, och slutade inte bråka trots att kabinpersonalen försökte lugna ner honom. Han ska också ha tagit tag i medlemmar av besättningen, för vilket han kommer att åtalas.

ARTIKELN HANDLAR OM