Fräcka passagerare hängs ut på nätet

1 av 6
RESA

De lägger barfota upp fötterna på en annan resenärs armstöd, sitter i bar överkropp eller lämnar använda blöjor på golvet.

Nu hängs fräcka passagerare ut i sociala medier.

Du har säkert själv gjort det; irriterat dig på, äcklats av eller förfasat dig över hur vissa människor helt tycks sakna respekt för andra i sin omgivning.

Om detta dessutom sker ombord på ett flygplan lämnas inte mycket utrymme att fly undan.

Klipper tånaglar

Nu tar medpassagerarna revansch.

På kontot ”Passenger Shaming” i sociala medier hängs fräcka passagerare ut.

New York Post skriver att både andra passagerare och kabinpersonal skickar in bilder till mejladressen som är kopplad till kontona.

Och att döma av bilderna verkar till exempel alldeles för många tycka att det är okej att ta av sig barfota och slänga upp fötterna på armstöd eller ryggstöd. Eller att slänga en använd kondom på golvet.

Andra passagerare har avslöjats när de klipper sina tånaglar.

Ja, tånaglar.

”Tänk på hur du beter dig”

New York Post skriver att ”Passenger shaming” startade i januari förra året och att kontot blivit något av en succé. På Instagram har kontot i skrivande stund 57 000 följare och på Facebook nära 43 000.

Flygvärdinnan Shawn Kathleen som ligger bakom idén skriver: ”Det är en påminnelse till otrevliga passagerare som oftast ursäktar sitt grisiga beteende med att tänka: ”Jag kommer aldrig att träffa de här människorna igen”. Det är sant att du kanske inte träffar människorna du förnärmar, men nu kan de se till att hela världen ser dig. Så tänk på hur du beter dig. Och för gud skull, behåll skorna på!”.