Flygsätet avslöjar din personlighet

Festprisse, kontrollfreak eller eremit: Här sitter vi

Foto: 123RF
FLYGPLANSTYPER Är du tidigt ute med att boka stol, för att säkerställa att du får din favoritplats? Då är chansen stor att du känner igen dig i någon av de tre flygplanstyperna.
RESA

Vill du helst sitta vid fönstret, vid gången eller är du en av de få som trivs bäst i mittenstolen på flygresan?

Vilken stol du väljer på planet avslöjar din personlighet.

Den amerikanska psykologen Mary Connell frågade flygpassa­gerare som reser ofta om deras sittvanor i kabinen. Undersökningen visade att  placeringen kan avslöja resenärernas personligheter, skriver den brittiska nättidningen Mail Online.

Fönstersittare är drömmare, öppna för nya erfarenheter. De har behov av att skapa en privat sfär omkring sig, vilket blir lättare med väggen på ena sidan.

Behöver ha kontroll

Gångsittare är ofta av det mer introverta slaget, de gillar att kunna hålla sig i periferin av en grupp. För dem är friheten och känslan av att ha kontroll viktig – skulle något hända är de dem som har störst chans att komma ut snabbt. Det också mer sannolikt att de som vill jobba under flygturen sätter sig vid gången.

Mittensittare är antingen självuppoffrande eller ovanligt extroverta med en avslappnad attityd till livet. Åker du i en grupp och hamnar i mittensätet, trots att du egentligen hade velat sitta någon annanstans, är du förmodligen den i gänget med minst att säga till om. Eller så är du bara dålig på att planera – tydligen hamnar de snurriga typerna oftare i mittensätet än andra.

Gillade du texten och vill få mer av samma vara? Gilla Aftonbladet Resa på Facebook för mer inspiration och nyheter!

FAKTA

Vem är du?

Gångsittare:

Stort kontrollbehov

Introverta

Vill känna sig fria (eller bara komma först till toa...)

Mittensittare

Ovanligt extroverta

Avslappnade

... eller bara självuppoffrande

Fönstersittare

Behov av en privat sfär

Ofta dagdrömmare

Öppen för nya erfarenheter

Johanna Paues

ARTIKELN HANDLAR OM