Relax för kropp och själ

Satsa på en avslappnande spakryssning

1 av 2 | Foto: sxc.hu
RESA

En av de hetaste kryssningstrenderna är lyxiga spakryssningar.

Unna dig en lavender– choklad– eller kaviarbehandling medan du stävar fram över Östersjön.

En av de som hakat på trenden är den rutinerade finlandskryssaren Charlotte Perelli.

– Det är enormt skönt, skrev hon på sin blogg efter att ha varit på spakryssning.

Flera av de fartyg som trafikerar sträckan mellan Stockholm och Baltikum och Finland erbjuder vackra anläggningar och exklusiva behandlingar.

Kaviar – i ansiktet

Bland de mer uppseendeväckande finns kaviarbehandling, ”Caviar ansiktsbehandling”, som innebär att en ansiktsmask av bland annat kaviar appliceras över ansiktet och masseras in för nätta 750 kronor för 50 minuter.

På Vikinglines kryssningsfartyg Cinderella kan man även njuta av en ”Samezen” som är en behandling inspirerad av nordisk samekulturk och österländsk zen.

Stjärnan njuter av spabehandlingar

Schlagerstjärnan Charlotte Perelli uppträder ofta på båtarna – och är en av de som uppskattar de olika spaerbjudandena.

– Det är bra att allt man behöver finns samlat när man uppträder på en båt. Till exempel spa eller möjlighet till att träna, säger hon till Aftonbladet Resa.

På sin blogg berättar superstjärnan om hur hon myser i spat, påväg mot Talinn, med helkroppsmassage, ansiktsbehandlingar och lyxig kaviar behandling.

– Det var enormt skönt och jag pendlade mellan att slumra till och ibland vara vid medvetande. Det gjorde gott för kroppen!

FAKTA

Lyxiga behandlingar till sjöss

Birka Paradise

Ansitktsbehandlingar, massage och kroppsbehandlingar, både klassiska och mer exotiska varianter. Från 425 kronor för en kort ansiktsbehandling och upp till cirka 1000 kronor för någon av de mer avancerade helkroppsbehandlingarna.

Några av de mer spekatkulära äv Cleopatrabehandlingen som innebär att man badar i mjölk, chokladbehandling, asiatiska, afrikanska och indiska massagebehandlingar.

Viking Cinderella

På Cinderella kan man få kropps– eller ansiktsbehandlingar från 650 kronor och uppåt. Bland de speciella märks lavenderbehandling, kamomill body scrub och ansiktsbehandling med kaviar.

Tallink Silja Baltic Queen

Erbjuder bad och bastu.