Schlagerdrottningen som älskar kryssningar

Charlotte Perelli gillar att uppträda på finlandsfärjor

RESA

Charlotte Perelli är en av Sveriges största och mest populära artister.

Men trots att hon drar storpublik på scener runt om i landet, så gillar hon fortfarande att uppträda på kryssningsbåtar.

– Det är härligt drag, säger hon.

Foto: JOHAN SÖDERLUND
Schlagerstjärnan Charlotte Perelli uppträder gärna på kryssningar.

Charlotte Perelli har under de senaste femton åren sjungit sig in den svenska folksjälen. Från dansbandssångerska till schlagerdrottning, tv–stjärna och gayikon är hon idag en av Sveriges mest erkända artister.

Riktigt folkkär blev hon 1999 när hon vann Melodifestivalen med schlagerdängan ”Tusen och en natt” eller ”Take me to your heaven”, gick vidare till en spännande final i Jerusalem – och erövrade Europa.

Uppträder på Cinderella

Men trots de stora framgångarna är en av Charlotte Perellis favoritscener fortfarande kryssningsbåtarnas små svettiga röjiga scener. Just nu uppträder hon ibland på kryssningsfartyget ”Viking Cinderella”, känt från tv–serien ”Färjan”.

– Det är ett härligt drag här. Folk trivs och har kul, det smittar av sig. Folk reser i gäng och håller ihop tills kvällen är slut, säger hon till Aftonbladet Resa.

Sina första uppträdanden på finlandskryssningar gjorde Charlotte Perellis för över tio år sedan, som 18–åring. Och fler lär det bli.

– Det är bra att allt man behöver finns samlat när man uppträder på en båt. Till exempel spa eller möjlighet till att träna.

FAKTA

Här kan du se Charlotte Perelli i sommar:

Juni

3 - Talang Live - TV4 20.00

7-9 - Diggiloo Rep

10 - Talang Live - TV4 20.00

Juli

2 - Kungsbacka

3-7 - Rep Diggiloo

8 - Ronneby

9 - Eksjö

10 - Ullared

15 - Rättvik

23 - Älvsbyn

28 - Skurup

29 - Båstad

30 - Båstad

31 - Lidköping

Augusti

5 - Karlstad

6 - Uddevalla

7- Alingsås

12 - Höga Kusten

13 - Katrineholm

14 - Stockholm