Firar midsommar – på persiskt vis

RESA

40 timmars nöje med dans, show, mat och musik.

Följ med på ett midsommarfirande utöver det vanliga.

– Det kommer att bli bra drag med mycket fest, säger Hossein Khaleghi på Atish Events.

Är du är trött på traditionellt svensk midsommarfirande med sill och stång? I så fall kanske en kryssning kan vara något för dig. Mellan den 25 och 27 juni kan du fira midsommar ombord på kryssningsfartyget Baltic Queen – med persiska influenser.

– Det här är en familjefest som har blivit en stor succé, säger Andrew Wuorenlinna, projektledare på Tallink.

Kända stjärnor

Under Atish midsommarkryssningen blir det till exempel persisk buffé, en sagoinspirerad bollywoodshow, dj:s som bjuder på senaste musiken på dansgolven och konserter med kända stjärnor.

– Det blir konserter med väldigt stora artister från USA och Dubai. Det blir fest, säger Hossein Khaleghi.

Det är sjätte gången, och tredje året i rad, som kryssningen anordnas. Från början riktade sig kryssningen specifikt till perser, men på senare år kommer allt fler svenskar och personer från andra nationaliteter. Nu lockar kryssningen människor från hela Skandinavien, men även från till exempel Tyskland, Dubai och Iran. Det är också personer i alla olika åldrar som följer med, från familjer med småbarn till de festsugna ungdomarna och 80-plussare.

– Den här kryssningen har blivit unik inom den persiska festmiljön. Musiken, maten och människorna gör stämningen på topp, säger Hossein Khaleghi.

FAKTA

om Atish

Atish betyder eld på mer än elva språk och kännetecknar mer än bara värme för många från Asien. Eld är exempelvis kännetecken för festlighet i Iran, samtidigt som det är en metafor för vänskap och renlighet av ohälsa i vissa delar av Indien.

Fakta: atish.se

Lina Broström, Minimedia

ARTIKELN HANDLAR OM