Kryssning i Stockholms skärgård – för 20 kronor

Upplev Stockholms och Ålands vackra skärgårdar

Foto: viking Line
RESA

Det finns enkla sätt att ta sig ut i skärgården och uppleva svensk sommar när den är som bäst – det behöver inte ens vara dyrt.

En dagstur till Åland kostar bara 20 kronor.

Fast i stan på semestern?

I finanskrisens spår är det många som väljer att semestra hemma i Sverige istället för att åka på dyra utlandsresor. Men en semester hemma i Sverige behöver inte betyda att man inte kan ta sig iväg på spännande utflykter.

Som Saltkråkan eller Skärgårdsdoktorn

Ett av de billigast sätten att uppleva svensk sommar är att ta sig ut i skärgården på båt.

För bara 20 kronor kan du ta dig ända längst ut i havsbandet och uppleva Stockholms och Ålands vackra skärgårdar.

Det finns flera kryssningsföretag som gör dagsturer ut i skärgården.

Från 19 kronor

Med Silja Line kan man resa från Stockholm till Mariehamn med kryssningsfartygen Silja Europa och Galaxy. 20 kronor kostar resan, exklusive hytt, och man stannar över dagen i Mariehamn. Turen går bland annat förbi Furusund och Norröra – mer känt som Saltkråkan i Astrid Lindgrens sagovärld.

Även med Viking Lines fartyg kan man enkelt ta sig ut i skärgården och njuta av sol och måsskrin. En resa kostar från 19 kronor.

Om man är sugen på en lite större utflykt i Stockholms skärgård, så kan man åka på dygnskryssning med lyxkryssaren Birka Paradise. Från 725 kronor kostar ett dygns tur i de södra delarna av skärgården, då man får uppleva de stora svenska fyplatserna.

ARTIKELN HANDLAR OM