Whisky-kryss i kunglig lyx

Gör som drottning Elizabeth – semestra bland Skottlands öar

Foto: HEBRIDEAN
Det kostar runt 12 000 kr dygnet att kryssa med Hebridean Princess.
RESA

Är du sugen på en whisky framför brasan?

Då ska du kryssa med fartyget Hebridean Princess som satsar på skotsk lyx.

Men du få vänta tills drottning Elizabeth mönstrat av.

Foto: AP
Drottning Elizabeth valde att semestra på Hebridean Princess i år. Här hälsas hon välkommen ombord av fartygets kapten.

I dagarna seglade Storbritanniens drottning och prins Philip, hertigen av Edinburgh, i väg på minilyxkrysaren Hebridean Princess.

Resan går till Skottlands västliga öar och kungligheterna pungar upp med 300000 pund, cirka 3, 5 miljoner kronor, för sin kryssningssemester. Men då ska de också fira dottern prinsessan Annes 60-årsdag och sonen prins Andrews 50-årsdag, skriver Daily Mail.

"Intimate luxury"

Hebridean Princess tar normalt 49 passagerare och riktar sig till kunder som vill ha "intimate luxury", med andra ord lyx utan att trängas med andra. Men de brittiska kungligheterna tycker inte det är nog. Hela fartyget är bokat för drottningens semesterkryssning.

Hebridean Princess har beskrivits som "snarare ett exklusivt hotell på landsbygden" än ett fartyg, och är ryktbart för sin utmärkta service.

Det är känt för sin stora klassiska öppna spis och fartygets restaurang är beryktat för sin delikata "haggis", en klassisk skotsk rätt bestående av lever, inälvor, havregryn, lök och olika kryddor. Den pölsaliknande rätten sköljs förslagsvis ner med en whisky.

Unika hamnar

Givetvis är fartygets hytter extremt lyxigt utrustade - så att det anstår en kunglighet. Men det är inte av det pråliga och glittrande slaget.

– Det handlar helt om opretentiös lyx, säger researrangören Mike Deegan till Daily Mail.

– Fartyget är litet och designat för att passa i de farvatten det seglar. Det kan nå unika hamnar som inte de större fartygen kan lägga till vid, säger Mika Deegan.

Kan du hosta upp cirka 12 000 kronor per natt så kan du kryssa kungligt med Hebridean Princess. Men du får snällt vänta tills drottning Elizabeth och hennes hov har klivit av skutan.

FAKTA

Läs mer på rederiets hemsida:

www.hebridean.co.uk