91-åring i jättebråk på kryssningsfartyg

Placerades i ”hyttarrest” av kapten efter tumult ombord

Foto: AP
Queen Mary 2 är en av världens största lyxkryssare.
RESA

Det var, om inte en skakning på nedre däck, i alla fall något som fick lyxkryssaren Queen Mary 2 att återigen hamna i rubrikerna.

Två åldriga passagerare, 91 och 82 år gamla, beordrades först att lämna fartyget – men placerades sedan i ”isoleringscell” i hytten.

Frederick Evans, 91, och hans hustru Gloria Sher, 82, blev snabbt en följetong på båda sidor av Atlanten.

Allt började i september när Queen Mary 2 stävade fram utanför Kanadas kust. En kväll var det galamiddag ombord och paret Evans-Sher hamnade i vad som beskrivs som ett ”explosivt gräl” med en medpassagerare.

De båda åldringarna hävdade att medpassageraren fällt en antisemitisk kommentar och därmed var den verbala pajkastningen i full gång.

Beordrades lämna fartyget

Enligt paret röt medpassageraren till Sher att ”hålla käften” med tillägget:

– Det finns för många judar ombord.

Lady Sher, som är en före detta Broadway-producent, skrek då tillbaka med ett av den amerikanska vokabulärens mest använda uttryck:

– Fuck you!

Kaptenen tillkallades och efter en snabbutredning beslöt han att beordra Evans och Sher av fartyget i nästa hamn, Quebec i Kanada.

Fick stanna i hytten

Då ingrep andra passagerare till parets försvar. Kaptenen övertalades att låta New York-paret följa med till just New York, nästa hamn under kryssningen.

Men det var inte slut med det. Kaptenen hade fått nya rapporter om parets uppträdande och lät dem bara följa med på ett enda villkor: stanna i er hytt resten av resan!

De var dessutom portade från alkoholintag för återstoden av resan.

– Jag behandlades utan någon som helst respekt, ofattbart elakt och helt chockerande. Jag har varit sjuk och knäckt ända sedan dess, kommenterade Gloria Sher när de väl nått sluthamnen.

Kostade 135 000 kr

Frederick Evans, som en gång tjänstgjorde i den brittiska flottan, kallade kaptenen för en modern motsvarighet till Kapten Bligh, mannen som ledde till myteriet på M/S Bounty, eftersom han vägrade att höra deras version av det inträffade.

Men kaptenen har fått stöd av både andra passagerare och sitt rederi, The Cunard Cruise Line, som i ett pressmeddelande anklagat paret Evans-Sher för ”en räcka av incidenter utan någon som helst respekt för såväl besättning som medpassagerare.”

Summa summarum blev det ett dyrt nöje för åldringarna som röt till.

Bara själva den fem veckor långa kryssningen kostade 135000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM