Rederierna storsatsar på de små

Lyxkryssare lockar med barnens filmfavoriter

Foto: RCCL
Kända filmfigurer är rederiernas senaste vapen för att locka barnfamiljer att kryssa. Här är pingvinerna från Dreamworks ”Madagascar” intagit bryggan på världens största kryssningsfartyg, Royal Carribeans Allure of the Seas.
RESA

Barnen är lyxkryssarnas nya måltavlor.

Rederierna tävlar om vem som har flest barnklubbar och filmfigurer ombord.

Aldrig tidigare har havet varit så lekfullt.

Foto: RCCL
Äventyrsbad uppe på däck är ytterligare ett lockbete för barnfamiljer.

– Det är nytt att man tar hjälp av filmbranschen för att locka barnfamiljerna, säger David Malmberg på resebyrån Wonder Cruises.

Norwegian Cruise Line samarbetar med barnkanalen Nickelodeon. I vår anordnar de en specialkryssning i Medelhavet där Svampbob fyrkant och hans vänner finns ombord.

Barnklubbar i olika åldrar

Royal Caribbean lockar med Dreamworks Shrek och Kung Fu Panda.

Och Disney Cruises, pionjärerna på området, har givetvis Musse och Kalle i besättningen.

– Det har aldrig tidigare getts så mycket utrymme ombord för barn, säger David Malmberg.

Celebrity Cruises försökte sälja barnfria kryssningar för ett par år sedan, men det funkade inte. Samtliga rederierna satsar nu på fullspäckade aktivitetsscheman för barnen och mängder av barnklubbar för alla åldrar. Och föräldrarna lockas med ”maximal avkoppling” i fartygens barnfria zoner och ”adults only”-pooler.

Fri glass

Så gott som alla kryssningsfartyg har fri glass till barnen. På bland annat Royal Caribbeans fartyg kan du köpa ”läskpaket” för ett par hundralappar som ger gratis läsk i alla barer.

En nyhet det senaste året är familjeanpassade hytter. På Costa Cruises och MSC Cruises kan familjer få två hytter bredvid varandra med en anslutande dörr mellan utrymmena.

Är det mycket svenska familjer på Medelhavskryssningarna?

– Nej, vi är ju ingen majoritet, men det är många svenskar ombord under våra semestertider, sportlovet, i början på sommaren och höstlovet.

FAKTA

Prisexempel/En veckas Medelhavskryss

Royal Caribbean. Avresa 4 juni. Pris från 4 626 kr för barn och 12 501 kr för vuxna. Flyg ingår.

Costa Cruises. Avresa 30 oktober. Pris från 14 900 kr för två vuxna och två barn i två intilliggande hytter med sammankopplande dörr. Flyg tillkommer.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

Johan Söderlund