Cougar-kryssningar på väg till Europa

I vår kan äldre kvinnor dejta yngre män på Medelhavet

Foto: NCL
Cougar-kryssningen nästa vecka hålls på fartyget Norwegian Sky.
RESA

Kryssningarna där äldre kvinnor roar sig med yngre män blir allt populärare.

Till våren lanseras konceptet i Europa.

Party, dans och nöje. Mellan Florida och Bahamas hinner det hända mycket.

Den tredje december är det dags igen. Då checkar hundratals kärlekstörstande äldre singelkvinnor (cougars) och yngre män (cubs) in för den tredje cougar-kryssningen i Karibien.

”Partar tills de stupar”

– Cougars och cubs partar tills de stupar helt enkelt, säger Rich Gosse, som skapat konceptet.

Än så länge är antalet deltagare för få för att hyra ett helt fartyg. Därför förses de med speciella armband för att kunna känna igen varandra bland de 2000 resenärerna ombord på kryssningen.

Amy Luna Manderino, 44, är en av deltagarna. Enligt henne är det personligheten och inte åldern som är viktig hos en partner. Och det attraktiva hos yngre män är att de är mer fritänkande och mindre fixerade vid traditionella könsroller.

Hjälp av Madonna

När cougar-konceptet sjössattes för första gången förra året väckte den starka reaktioner och stor debatt hos rederierna, som inte ville förknippas med temat.

Sedan dess har Hollywoods egna cougars, exempelvis Demi Moore, Madonna och Kim Catrall, som alla dejtar eller är gifta med yngre män, gett fenomentet större legitimitet.

Till våren behöver europeiska cougars och cobs inte längre flyga tvärs över Atlanten för att delta. I april byter nämligen den fjärde cougar-kryssningen miljö och debuterar på Medelhavet.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!

ARTIKELN HANDLAR OM