Lyxkryssare lockar: Drick så mycket alkohol du vill

För 200 kr får du obegränsat med öl och vin en hel dag

Foto: ROYAL CARIBBEAN
För 29 dollar om dagen får du öl och fartygets vin, för 49 dollar ingår det mesta i dryckesväg.
RESA

Kostnaden för alkohol är en prischock på lyxkryssarna.

Att "hutta" egen sprit i hytten är nämligen förbjudet.

Nu lanserar rederiet Royal Caribbean drick-så-mycket-du-vill-paket för att blidka törstiga resenärer.

Foto: ROYAL CARIBBEAN
Fartyget Legend of the Seas är ett av tre fartyg som erbjuder all inclusive-alkohol.

För många är det en chock att inte få dricka egen alkohol i hytten på de stora kryssningsfartygen.

Har du köpt en flaska vin på land får den inte tas ombord, utan beslagtas tills din kryssning är över.

Vill du ta ett glas vin eller en öl är du i stället hänvisad till baren eller room-service, där en öl kostar 30-40 kronor och en flaska vin cirka 200 kronor.

”Folk ska vara i barerna”

– Vi vill att folk ska vara i barerna och träffa folk hellre än att festa i hytten, sa ett av de största kryssningsrederierna, Royal Caribbean för tre veckor sedan, genom sin svenske försäljningschef Andreas Söderqvist.

Men nu har rederiet lyssnat till resenärernas behov och presenterar tre olika all-inclusive-paket för öl, vin och sprit på sina fartyg; Öl och vin-paketet, "Classic Package" och "The Premium Package".

Tio dollar extra för sprit

– Vi har utvecklat dessa för att våra gäster ska få möjlighet att njuta mer av sin semester, säger Jo Rzymowska från Royal Caribbean i Storbritannien.

Öl- och vinpaketet kostar 29 dollar (cirka 200 kronor) per person och dag och ger fri tillgång till öl och husets vin under en dag, samt 25 procent rabatt på alla andra viner och spritdrycker.

"Classic Package" kostar 39 dollar (cirka 265 kronor) per person och dag och get fri tillgång till alla ölsorter, husets vin på glas och alla spritsorter utom "premium" och "speciality brands".

Finns på tre fartyg

"The Premium Package" kostar 49 dollar (cirka 330 kronor) och innehåller allt som ingår i "Classic Package" samt cocktails, "premium"-sprit och 25 procents rabatt på "speciality liquors".

Dryckespaketen kommer att finnas till försäljning på Independence of the Seas, Legend of the Seas, Grandeur of the Seas - tre fartyg som främst riktar sig till en icke-amerikanska gäster som är vana med all-inclusive.

Följ RESA på Facebook – klicka här och titta in!