Här kan en öl i baren kosta 2 100 kronor

1 av 4 | Foto: CRYSTAL CRUISES
En speciell meny för ölkännare lanseras i höst på Crystal Serenity och Crystal Symphony.
RESA

Glöm en stor stark i plastglas på Finlandsfärjan – på riktiga kryssningsfartyg är exklusiva öl en het trend.

Crystal Cruises lanserar nu en sort som kostar 2100 kronor flaskan!

Bara 3000 flaskor Samuel Adams Utopias produceras årligen. Vid tillverkningen används bland annat lönnsirap och en jäst som också används i champagne. Resultatet är en öl som påminner om ett portvin, skriver USA Today.

I höst börjar Crystal Cruises att servera ölet ombord på sina två fartyg Serenity och Symphony. Pris: 300 dollar flaskan, cirka 2100 kronor. Men du lär å andra sidan inte svepa särskilt många, för alkoholhalten ligger på hela 27 procent. Det är ändå långt ifrån världens just nu starkaste öl Armageddon, som är mer än dubbelt så starkt.

Eget bryggeri ombord

Samuel Adams Utopias kommer att finnas på Crystals nya ”Connoisseur beer menu” som då lanseras och omfattar ett dussin exklusiva ölsorter. Menyn kommer att skifta efter hur fartygen rör sig mellan olika världsdelar.

Andra rederier som hakat på öltrenden till havs är Royal Caribbean, som nu erbjuder närmare 25 ollika sorter ombord på sina fartyg. Och konkurrenten Carnival började nyligen att servera det egna märket ThirstyFrog Red på några av sina fartyg.

Tyska AIDA gick ett steg längre och lät bygga ett helt bryggeri ombord på sitt nyaste fartyg AIDAstella, som hade premiär i våras.

ARTIKELN HANDLAR OM