Direktflyg till Nya Zeeland?

RESA

Jag har planer på att resa till Nya Zeeland i februari 2004 i cirka tre månader. Går det att resa dit från Arlanda och i så fall kan man ta en flygstol? Vad är det för väder i februari? Kan man jobba för att få ihop pengar och hur gör man med boende? Kan man till exempel bo hos familjer?

Visst kan du flyga till Nya Zeeland från Arlanda - men inte direkt. De flesta stora bolag (Thai, Qantas/British Airways med flera) flyger via en stor stad i Asien och ofta även en australiensisk stad. Räkna med minst ett dygns flygning plus väntetid. Ring flera resebyråer för att kolla vilka som är billigast. Här kan du söka efter flygbiljetter:

www.aftonbladet.se/resor/ special/flyg.html

www.flygtorget.se

Vädret är bra i februari - då är det högsommar. Medeltemperaturen i Auckland i februari är 23 grader, i Christchurch på Sydön 21 grader.

Svenskar i åldern 18-30 år kan få ett så kallat working holiday-visum som låter dem arbeta i landet och resa runt i upp till ett år. Det finns bara ett begränsat antal av dessa varje år, så det lönar sig att söka i tid. Läs mer här:

www.immigration.govt.nz/offices/world/ checklists/sweden/sweden_whs.html

Nya Zeelands officiella turistsajt har mer information om boende :

www.purenz.com

Red

ARTIKELN HANDLAR OM