Är det farligt på Dominikanska?

RESA

Jag läste er artikel om utflykter på Dominikanska republiken i januari, och undrar om ni kan hjälpa mig med några frågor. Jag har hört att man inte får lämna hotellområdet på kvällarna. Hur sant är det?

Är det något man absolut inte får missa? Vi åker sista minuten så jag har ingen aning om vilken ort vi hamnar på.

Dominikanska republiken är ett relativt säkert land och de allra flesta dominikaner är fantastiskt hjälpsamma och trevliga. Men som alltid i länder där fattigdomen är utbredd är det onödigt att skylta med värdeföremål och det kan finnas områden som är mindre lämpliga att promenera omkring i. En tumregel är därför att undvika ensliga platser eller ställen som verkar "ruffiga".

Att man inte skulle få lämna hotellområdet kvällstid låter extremt överdrivet. Det vore ju verkligen synd att inte få uppleva det dominikanska nattlivet som präglas av fest, musik och dans. Tyvärr är det sällan de ärligaste människorna som samlas runt de stora hotellkomplexen så det kan vara befogat att vara lite kritisk till olika erbjudanden.

Vad man inte får missa? Landet är fullt av upplevelser. Nöj dig inte med att bara se turiststranden. Det räcker att åka till närmaste by för att ta del av det dominikanska livet. Den som är historiskt intresserad bör absolut besöka Santo Domingo. Den djurintresserade åker på valsafari.

Lena Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM