Var kan man bo billigt på Bali?

Foto: GETTY IMAGES/PRB
Bali är ett prisvärt resmål. Den stora turistvågen har ännu inte kommit tillbaka efter bombdådet i oktober - så det finns gott om plats på stränderna.
RESA

Jag och min pojkvän ska åka till Bali i november eller december.

Vilken del av Bali har bäst stränder? Hur är priserna? Vad får man inte missa? Är det säkert att åka dit nu, eller vad rekommenderar UD?

Tacksam för alla tips vi kan få!

För att börja med det viktigaste - är det säkert att åka? Den frågan är omöjlig att svara på, det finns alltid en risk för att man är på fel plats vid fel tillfälle.

I dagsläget avråder inte svenska UD från resor till Bali, medan däremot brittiska UD avråder från så kallade icke-nödvändiga resor till hela Indonesien.

Håll er uppdaterade om läget genom att kolla på deras hemsidor och kolla noga vilka avbokningsregler som gäller när ni tänker boka resa:

www.ud.se/konsularinfo/reserad.htm

www.fco.gov.uk

Prismässigt ligger Bali bra till. Några exempel: från 30 kr för enklaste boende (ett par hundralappar för dubbelrum på mellanklasshotell), från 10 kr för enkel lunch och 60-70 kr för middag med öl.

Balis mest kända badorter är Kuta, Sanur och Nusa Dua - alla på södra sidan av ön. Av dessa är Kuta livligast och mest riktat mot "backpackers" - det var här bomben exploderade i oktober.

Vid sidan av sol och bad bjuder också Bali på sevärda tempel, vulkaner, gröna berg med risterrasser m m. Skaffa en rejäl handbok, typ Lonely planet, eller läs mer på nätet:

www.baliwww.com/bali

www.baliparadise.com

www.tourismindonesia.com