Dyrt att leva på Filippinerna?

RESA

Jag ska åka till Filippinerna och stannar i drygt två veckor. Behövs visum? Vilka vaccinationer? Är det något speciellt som man bör tänka på? Hur är tillgången på hotell? Är det dyrt att leva där?

Du får automatiskt visum vid ankomsten som gäller 21 dagar. Tänker du stanna längre måste du söka visum i förväg på Filippinska ambassaden (kostar cirka 350 kr).

Normalt behöver du inga speciella vaccinationer utöver grundskydd men kolla aktuellt läge med någon vaccinationscentral. Ska du ut på landsbygden är malariaskydd att rekommendera.

Du behöver inte oroa dig för att inte hitta boende. Hotell finns nästan överallt och eftersom det är lågsäsong fram till december behöver du inte boka i förväg om du inte tänkt bo på något finare hotell.

www.asiatravel.com/philippines.html

Kolla väderläget innan du bokar in dig på färjor eller flyg inrikes, eftersom det är regnsäsong kan det dyka upp tyfoner.

Filippinerna är billigt att vistas i. Det turistindex vi publicerar i Resa anger prisnivån till exakt hälften av Sveriges. Men många lokalt producerade varor är ännu billigare.

Mer info kan du få på:

www.travelgate.net/country.asp?countryID=149

www.wowphilippines.com

Trevlig resa!

Red

ARTIKELN HANDLAR OM