Var är vädret bäst i januari?

RESA

Var är vädret bäst i januari? Jag och en norsk väninna ska åka på 1–2 veckors semester till sol och bad i januari 2004. Först tittade jag på Thailand, för dyrt. Sedan kollade jag Egypten, men där ska temperaturen ligga på 23 grader bara? Vart är det billigt att åka men ändå varmt i januari!?

Den bittra sanningen är väl att vädret i Europa i januari inte är särskilt varmt – vill du ha höga temperaturer är det dyrare långresor som gäller.

De varma vinterresmål som ligger hyfsat nära oss är exempelvis Kanarieöarna, Marocko och Egypten – men om du tycker att 20–25 grader är för kallt så går de dessvärre bort i januari. Egypten har du ju själv kollat, och i Marocko och på Kanarieöarna ligger temperaturen på cirka 20 grader då, med vattentemperaturer på 15–18 grader.

Återstår så ett tips: Om du vågar chansa kan det finnas billiga sistaminuten-resor till långväga resmål (som Thailand) när du vill åka – i januari är priserna ofta låga. Men om det finns resor kvar då, och till vilket pris, är omöjligt att säga i dag.

ARTIKELN HANDLAR OM