Hur ser vi USA från bilen bäst?

RESA

Vi är fem tjejer som tänkte åka på en (troligen) sista gemensam resa till USA. Vi kommer alla att vara 23 år då vi har tänkt åka.

Vi har märkt att man måste vara över 25 för att hyra bil om man vill slippa dyra tilläggsförsäkringar. Har alla uthyrningsfirmor det så? Kan man hyra bil i LA och återlämna i NY?

Tips om bra sajter för bokning av flygbiljetter?

Foto: AUTHOR"S IMAGE
"Get your kicks on Route 66"" Populär väg för bilsemestrande turister.

Tyvärr är det nog så att de flesta biluthyrningsfirmor har ett "young driver"-tillägg om man är under 25 år. Kom också ihåg att det inte går att hyra bil utan att ha ett kreditkort.

Visst går det att hyra bil i en stad och lämna någon annanstans, däremot kan det blir dyrt. Ni får helt enkelt kontakta några hyrfirmor och fråga.

Internationella nät-bilfirman Holiday Autos har ett svenskt kontor, och hyr ut bilar över hela världen. Varför inte börja med dem för att få mer information?

www.holidayautos.se

Alla "vanliga" stora firmor finns i USA - Hertz, Avis Budget med flera - dessutom en uppsjö mindre firmor. Gå in på deras webbsajter och mejla era frågor direkt till dem. Ni kan även testa den här för att få en prisuppgift:

www.freeway-usa.com

För att boka flygbiljetter till USA - ska ni flyga till ett ställe och hem från ett annat, så kontakta en resebyrå eller flygbolaget direkt: på nätet kan ni inte köpa sådana biljetter.

"Alla" stora flygbilag flyger till USA: SAS, British Airways, KLM med flera. Icelandair har ofta bra priser till USA.

Red