Vad bör vi se i Östeuropa?

RESA

Jag och min kille ska tågluffa i Östeuropa. Vi har tänkt oss färja till Polen (Gdansk, sedan Malbork, Torun, Krakow, Auschwitz), Slovakien (Bratislava), Ungern (Györ, Esztergom, Budapest, Pecs), Kroatien (Split, Dubrovnik), Bosnien (Mostar), samt Jugoslavien (eller heter det Serbien nu?) (Cetinje), sedan sol och bad på Hvar, Split. Totalt 21-25 dagar.

Missar vi något? Åker vi i onödan till något ställe och bör vi lägga mer tid på något annat? Sedan undrar jag om det går att åka in i Jugoslavien? Bosnien verkar inte vara några problem, men kommer vi att kunna ta oss från Dubrovnik till Cetinje?

Tror ni att vi klarar resan på 10000 kr per person?

Puh... Ert reseprogram ser mastigt ut och frågan är: vad vill ni få ut av er resa? Så många länder som möjligt på kort tid? Eller upplevelser? Varför inte sikta in sig på några av de uppräknade ställena, för en sak är säker: Östeuropa är stort och ni kommer att missa massor hur ni än följer den angivna resplanen.

Forna Jugoslavien heter numera Serbien och Montenegro. Visumkravet för svenska medborgare är avskaffat. Ni kan åka in i landet utan problem från Kroatien.

10000 kr per person exklusive kostnader för biljetter bör räcka bra.

Red