Vad ska man uppleva i Pipa?

RESA

Jag och min pojkvän ska åka till Pipa, Brasilien, i två veckor. Har ni tips om upplevelser? Har hört att det går att göra turer till regnskogen och vattenfall.

Malin

Den största anledningen att åka till den lilla byn Pipa är stränderna. Längs kusten nära Pipa finns massor av vackra, kokospalmskantade och avskilda stränder som inte är överbefolkade.

Missa inte ett besök i bukten Baia dos Golfinhos vars stränder Praia do Madeiro och Praia do Curral skyddas av stora, orange klippor. Förutom vågsurfare

har du här chansen att se delfiner, som gärna kommer in och leker i vågorna en bit från stranden.

Om ni gillar att snorkla kan jag rekommendera en båttur ut till de naturliga havspoolerna Passeio de Barco. Båtutflykten tar cirka två timmar och utgår från hamnen Marina Badau i Praia do Pirangi, 25 km söder om Ponta Negra, och kostar cirka 25 real (cirka 90 kr) per person.

Regnskogsturer häromkring har jag själv inte provat på, men det här företaget ordnar olika jeepturer, bland annat till vattenfallet Cachoeira do Roncador, som ligger cirka 15 mil från Pipa:

www.mandacaruexpedicoes.com.br/ eng/roteiros-eng.htm

Om ni nöjer er med en lightversion av den tropiska grönskan kan ni annars bege er till Santuario Ecologico, som ligger på en udde i närheten av Praia do Madeiro. Här kan ni promenera på stigar, kolla in apor och ödlor och njuta av utsikten över havet. Inträde drygt 10 kr.

Trevlig resa!

Johan Furusjö

Journalist på Resa