Hur är Goa för riktigt små barn?

RESA

Skulle vilja läsa om Indien och framförallt om Goa. Är de drogliberala i minoritet numera och har hippierna flyttat norrut? Hur är det att åka dit med riktigt små barn? Vilka är de bästa stränderna? Hur är maten?

Skulle verkligen vilja ha ett alternativ till Thailand. Alla åker dit eller till Kanarieöarna och det tilltalar inte oss att kunna beställa från svenska menyer när vi är utomlands. Vill så gärna veta mer??

Jenny Carnebrant

med familj

Visst finns det stränder i Goa som lämpar sig för barnfamiljer. Två exempel är Calangute och Candolim. Till båda ställena flyger Apollo, Fritidsresor och Ving. Det finns även en rad andra stränder du kan ta dig till på egen hand som barnen säkert uppskattar, till exempel Mandrem och Baga. Det beror lite på hur äventyrliga ni är, och vad ni vill ha ut av er semester.

Vi har flera artiklar om Goa på gång framöver och har nyligen publicerat en artikel om Anjuna. Där är det lite flummigare, men kanske är du ändå nyfiken på att läsa om det. I så fall hittar du artikeln på:

www.aftonbladet.se/resa

(välj Indien bland resmål till vänster).

På de flesta turistorienterade orter kan du få mat från alla möjliga matkulturer, som italiensk och kinesisk mat – förutom indisk förstås. Maten är billig och det serveras mycket fisk- och skaldjursrätter.

Hoppas att ni får en trevlig resa.

Sofia Wadensjö-Karén