Följ med till Khao Lak

Dyk ner i Thailands bästa – eller njut av att göra ingenting

Till Khao Lak, Phukets lugnare granne i norr, reser den som vill ha kilometerlånga stränder utan trängsel, som vill bo på fint hotell utan att betala för mycket och som tycker att semestern är bäst utan en massa försäljare och tingeltangel. Du hittar länkar för nedladdning av resguiden i botten av artikeln.

Det går fortfarande inte att nämna Khao Lak utan att skänka en tanke åt tsunamin som gick hårdast åt just det här området i Thailand. Men förutom några monument och tsunamimuséet är det länge sedan man märkte av katastrofen här – förutom att det fortfarande pågår en hel del byggnationer i de olika orterna.

Khao Lak passar framför allt för barnfamiljer och par som tycker om att tillbringa mycket tid i lugn och ro på hotellet, men det dyker upp fler och fler ställen även för backpackern och den mer självständige resenären. Och till skillnad från de mysiga strandbarerna på andra håll i Thailand är de i Khao Lak fortfarande väl bevarade hemligheter redo att upptäckas...

Runt hörnet väntar dessutom otroliga naturupplevelser. Ögrupperna Similan och Surin bjuder på bland den bästa dykningen och snorklingen i hela landet, Khao Soks vildmark lockar med många äventyrliga aktiviteter och ännu närmare finns vattenfall att bada i för den som vill ge sig ut på egen hand.

Frilansjournalisten Lotta Zachrisson har än en gång rest till Thailand och Khao Lak, och guidar i området.

Några av rubrikerna i resguiden:

  Ta sig runt

  Khao Lak – för vem?

  Efter tsunamin

  Stränder & orter

  Restauranger

  Trevliga barer

  Khao Sok - nationalparken

  Shopping & nöjen

  Dykning – Similan & Surin

  Att göra – nära och längre bort

Guiden innehåller även en karta över Khao Lak att skriva ut och ta med på resan.
 

Resguiden till Khao Lak består av 24 A5-sidor och publicerades i oktober 2011.

Plus-prenumeranter laddar ner guiden utan kostnad!